Polyester

De enige echte onderhoudsarme vervanger voor een traditioneel getimmerde en gelakte dakgoot!

Voor onze dakgoten en aanverwante producten maken we gebruik van een combinatie van diverse grondstoffen en halffabricaten. Als basis hebben we polyesterhars waar een katalysator en glasvezels aan toegevoegd worden, dit hard uit tot één stevige en stijve kern. De hierboven beschreven basis die in diverse lagen aangebracht wordt wisselen we af met uitgekiende extra verstevigingen die samen zorgen voor een zeer sterk en stug product. Onze dakgoten zijn beloopbaar en laddervast, niet gevoelig voor vorst en hebben een zeer lange levensduur.

Het productieproces is op te delen in twee fases;
- Machinaal spuiten: Machinaal spuiten waarbij geautomatiseerde transportbanden de mallen heen en weer bewegen door een spuitcabine.
- Hand lay-up: voor het maken van hoeken en bewerkingen.

 

In beide gevallen komen er diverse lagen op elkaar die samen één kern vormen, elke laag wordt tussentijds met een harde roller aangedrukt en ontlucht. De lange lengtes worden van begin tot eind opgebouwd in een mal, de hoeken en bewerkingen worden gemaakt als de producten gelost zijn uit
deze mallen. Polyester behoort tot de groep kunststoffen en is een grondstof gewonnen uit ruwe olie. Voor velen is het een verrassing dat polyester in kwaliteit en uitstraling een totaal ander product is dan pvc, plastic of andere kunststoffen. Kreten als “het is maar plastic” zijn ook zeker niet op onze producten van toepassing.

 

Maatwerk met een hoge kwaliteit

 

Hand lay-up of ook wel handlamineren genoemd is onze manier van het maken van hoeken, kopschotten en maatwerkoplossingen. Hiermee verdwijnen de gevoelige naden, worden twee delen weer één en dat zonder een compromis te hoeven sluiten in kwaliteit of uitstraling. Het lamineren van hoeken of andere maatwerkoplossingen voeren we zowel intern, als bij u op de bouw uit. Hiervoor is meestal de situatie, de lengtes en de complexiteit van de vormen bepalend. Hand lay-up is een arbeidsintensief proces waarbij diverse lagen polyester, glasvezelmatten en verstevigingen elkaar afwisselen. Elke laag wordt stevig aangedrukt, ontlucht en uitgerold om uiteindelijk een stevig geheel te krijgen.

Sterk en gegarandeerd lekvrij

Hand lay-up zorgt ervoor dat twee delen weer één worden, hierdoor heb je in de goten geen losse eindschotten, verbindingstrips of kitnaden.

Authentieke uitstraling

Glasvezelversterkte dakgoten en aanverwante producten zijn qua uitstraling vergelijkbaar met de traditioneel getimmerde en gelakte dakgoten.

Duurzaam

Onze producten hebben een enorm lange levensduur, daarnaast bevat het geen weekmakers of andere giftige stoffen. Door de minimale uitzetting tijdens warme en koude dagen blijft de structuur van het product goed, polyester rot en roest niet.

Onderhoudsarm

Schilderen behoort tot het verleden. Een a twee keer per jaar schoonmaken met een simpel sopje is genoeg om de polyester producten mooi te houden.

Nadelen van traditionele dakgoten

Zink

  • Hoge aanschafprijs
  • Veel lasnaden, waardoor lekgevoelig.
  • Werking

Constructie

  • Arbeidsintensief
  • Divers materiaal nodig t.b.v. het uittimmeren

Kraal

  • Zeer arbeidsintensief
  • Gevoelige verstekken
  • Nauwkeurig freeswerk

Schilderwerk

  • Schilderen herhalen om de 4 tot 5 jaar
  • Kostbaar in tijd en geld

Milieu en polyester

“Een beter milieu begint bij jezelf” is een bekende slogan en dat realiseren we ons bij Polyplus. Op diverse manieren nemen we graag het initiatief om het milieu op deze aarde te sparen.

Onze productiefabriek in Assen is voorzien van diverse voorzieningen die ervoor zorgen dat de producten in een gecontroleerde omgeving worden geproduceerd. Hierdoor wordt de blootstelling van gevaarlijke stoffen aan personeel en/of de natuur maximaal gereduceerd. Na afronding van de productie hebben onze producten in tegenstelling tot andere producten als zink en lak geen invloed meer op het milieu. Onze afvalstromen zijn zeer beperkt doordat we op maat produceren. De stof die vrijkomt tijdens het bewerken van onze producten wordt opgevangen door onze afzuiginstallatie en word hergebruikt in nieuwe producten. Glasvezelversterkt polyester staat bekend om zijn lange levensduur en we maken geen gebruik van weekmakers. In vergelijking met traditionele bouwsystemen creëren we op deze manier een duurzamer product.

Er zijn meerdere manieren waarop polyester wordt gerecycled, daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor een 2e leven van polyester door hergebruik in nieuwe producten (zoals de bruggenbouw).

Direct door naar