Over ons

Glasvezelversterkt polyester van Polyplus Kunststoffen B.V.

Ons productieproces in 9 stappen

 • Voorbereiding

  Allereerst moeten we ervoor zorgen dat de mal schoon is, dit doen we door middel van het polijsten met een polijstmachine. Vervolgens brengen we een laag boenwas aan die ervoor zorgt dat we aan het einde van het productie proces de producten uit de mal kunnen lossen.
 • Instellen

  De juiste lengte, dakhelling en eindschot afwerking worden ingesteld per mal.
 • Gelcoat

  De eerste laag die we in de mal spuiten is gelcoat. Gelcoat is een sterke lak die voor een luxe uitstraling zorgt.
 • Polyester

  Diverse lagen polyesterhars en glasvezels volgen elkaar op. Het is noodzakelijk dat er geen luchtbellen in het materiaal ontstaan, vandaar dat elke laag met een kunststofroller wordt uitgerold.
 • Verstevigingen

  Verschillende verstevigingen worden aan onze producten toegevoegd. De verschillende verstevigingen worden tussen de lagen polyesterhars en glasvezels aangebracht. Hierdoor zijn onze dakgoten beloopbaar en laddervast.
 • Topcoat

  De topcoat zorgt ervoor dat de goot ook aan de binnenkant glad en mooi is afgewerkt.
 • Lossen

  Het product is bijna klaar, met een vacuümsysteem lossen we de producten uit de mal. Ruwe randen worden netjes pas gezaagd in de zaagmachine en afgewerkt met topcoat. Na deze laatste stap gaan de producten door naar de bewerkingen, hier worden hoeken en andere specials gemaakt. Is er alleen een rechte lengte nodig? Dan gaan de producten rechtstreeks door naar de inpak en transport afdeling.
 • Bewerkingen

  Nadat de lengtes uit de productie komen kunnen we nog diverse maatwerkoplossingen maken. Wij lamineren en maken dus geen gebruik van gevoelige kitnaden, afdekkapjes of lassen.
 • Transport

  De spullen worden door onze herkenbare trailer op elke gewenste locatie in Nederland, België of Duitsland gebracht.

Al ruim 27 jaar zijn we als producent met onze polyester bouwproducten actief in bouwend Nederland, Duitsland en België. Het juiste materiaal, passend advies en het vertrouwen van onze grote groep klanten heeft ons gebracht waar we nu staan. We zijn erg trots op de vele renovatie- en nieuwbouw projecten die we in meer dan 25 jaar geleverd hebben. Daarnaast zijn we erg dankbaar voor de vele klanten die ons betrokken hebben in hun bouwplannen en hiermee aan de basis staan van het succes van Polyplus. Door de jaren heen is de belangstelling en de vraag naar onderhoudsarme kwaliteitsproducten steeds groter geworden. Polyplus heeft na een aantal jaren de keuze gemaakt om zich te specialiseren in producten voor de bouwsector. Het uitgebreide assortiment is een bewijs van de hoeveelheid aan mogelijkheden met polyester als gevelproduct, zoals:
 

               + Dakgoten
               + Windveren
               + Smetplanken
               + Plafonds
               + Dakranden
               + Gootklossen
               + Luifels

 

Alle producten worden op de afgesproken of ingemeten maten gemaakt en geleverd. Onze producten zijn maatwerk, voor vrijwel iedere situatie kunnen we een oplossing bieden. Naast ons assortiment is ook de fabriek door de jaren heen flink gegroeid, hierdoor beschikken we over een modern productiestraat en diverse afdelingen waar de maatwerkproducten geproduceerd worden. Onze missie is helder en in de loop der jaren onveranderd gebleven. Wij maken onderhoudsarme vervangers voor traditionele bouwproducten zoals bijvoorbeeld de houten getimmerde goot die met zink is ingelegd. Geen ander product benaderd de esthetische eigenschappen van een traditionele goot zo goed als onze polyester bouwproducten. Onze historie voeren wij graag op als bewijs van een succesvolle bedrijfsvoering en daarin staat onze klant altijd centraal. Sinds onze oprichting in 1990 hebben wij zo een betrouwbaar en kerngezond bedrijf neergezet. Ons motto is nog altijd: afspraak is afspraak! En alleen het beste advies is goed genoeg voor onze klanten. U profiteert daarvan nu en in de toekomst!