Hoe kiest u de juiste dakgoot?

Kies op stijl en niet op smaak. Het is dé tip van Polyplus.

Gaat u liever voor een bak- of een siergoot? Voor de A-goot of de B-special, of toch voor markant of barok? Bij Polyplus kunt u kiezen uit een heel aantal (12!) verschillende soorten dakgoten. Keuze zat dus. Maar hoe maakt u nou de juiste?

Kies op stijl en niet op smaak. Het is dé tip van Polyplus. De accountmanagers van Polyplus helpen dagelijks klanten bij het kiezen van de juiste dakgoot. “We gaan altijd voor de mooiste combinatie”, leggen ze uit. “Dus voor een dakgoot die past bij de stijl van de woning. Je kunt wel tien mooie dingen uitkiezen en die bij elkaar leggen, maar dat zegt niets over of ze ook mooi bij elkaar staan.”                                                                                           Dakgoot gootklossen boerderij Polyplus polyester

Dakgoot of siergoot?

Dakgoten zijn er in allerlei soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de bakgoot, een type dakgoot met een traditionele vierkante bak. Of de siergoot, die - zoals de naam al zegt - een meer sierlijke twist toevoegt. Ze hebben namelijk een meer geprofileerde kraal.

Meer dan een sieraad voor de woning

Maar een dakgoot is meer dan een sieraad voor de woning; het is ook nog eens hartstikke functioneel. Een goede dakgoot voorkomt dat regenwater zorgt voor ongewenste gaten en plassen op de grond. Daarnaast houdt het uw gevel droog. En het voordeel van een polyester dakgoot: het is onderhoudsarm en gaat lang mee. 

Op elkaar afgestemd

Een goede dakgoot past in het ontwerp van de woning en leidt niet af. “Een goot is niet een product dat op de voorgrond moet staan”, vertellen ze. “Hetzelfde geldt voor ramen, of een deur. Het moet juist allemaal op elkaar afgestemd zijn. Dan krijg je het mooiste resultaat.”

Laat u inspireren

Klassiek, modern, barok of jaren 30. Ook woningstijlen verschillen enorm. Wilt u inspiratie opdoen? Bekijk eens de foto’s op onze website. We hebben per type dakgoot afbeeldingen verzameld. Laat u inspireren en zoek een paar types uit waarvan u denkt dat ze goed bij uw ontwerp of woning passen. Overleg vervolgens met uw specialist of één van onze accountmanagers. Die kunnen u goed vertellen welk model het beste bij uw woning aansluit.

Moet u nog een dakgoot kiezen? Wij denken graag met u mee. Vraag één van onze accountmanagers gerust om advies. Neem hier contact met ons op!